BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 augustus 2010 @ 08:21 door | 1 reactie

Vakantiegevoel

aaaMijn laatste blogje vóór de zomervakantie. Nog een uurtje en dan is het zover! Het werk is klaar, het to-do lijstje gaat de prullenbak in.

Leesvoer
De afgelopen twee weken maak ik in m’n hoofd al lijstjes met wat ik wil gaan lezen ‘op vakantie’. Nog even de catalogus uitpluizen en aan vrienden en familie vragen wat zij recentelijk hebben gelezen. Het lijstje is al een paar keer veranderd, totdat collega PeterQ een paar dagen geleden terloops vroeg of ik de film ‘Terribly happy’ al had gezien.

Nee dus. Om de een of andere reden kan ik een film niet meer zo serieus nemen als er twee personen boven een ernstig toegetakeld lijk in het Deens of Zweeds staan te murmelen. Althans, zo klinkt het in mijn oren. ‘Der findes ikke dårligt vejr, alt vejr er fint’ of ‘Alt om, hvad du tager på for at se pæn ud og holde varmen’. Tsja, en dat twee uur lang op een zingend toontje. Gelukkig is smaak persoonlijk…

Verfilming
Toch maar even opgezocht waar de film over gaat. De recensies liegen er niet om, zie ook dit stukje van mijn medeblogger. Het blijkt een verfilming te zijn van het boek ‘Vreselijk gelukkig’ van Erling Jepsen. Even snel zijn drie laatste werken opgezocht in de catalogus en op reserveren geklikt. Binnen twee dagen lagen ze alledrie op mijn bureau. Nu ben ik klaar voor mijn vakantie.

Tot in september!

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Vakantiegevoel

  1. PeterQ schreef:

    Kan du oversætte disse to danske sætninger? Jeg don ikke forstår skandinavisk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA