BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 augustus 2010 @ 07:54 door | Geen reacties

Vlissingen in woord & beeld

luchtfoto-vlissingen

Voor wie het nog niet weet: begin volgend jaar zal een fraai 160 pagina’s tellend overzichtsboek verschijnen ter afsluiting van de fotowedstrijd die drie jaar lang voor prachtige Vlissingse plaatjes zorgde. Of eigenlijk moeten we zeggen: zorgt, want de wedstrijd loopt nog tot en met 15 december a.s.

Gedichtenwedstrijd
Eind mei bedachten we dat het een leuk idee zou zijn om de honderden afbeeldingen in het toekomstige kijkboek af te wisselen met teksten over Vlissingen, en schreven we een kortlopende gedichtenwedstrijd uit.
Tot en met 15 augustus (gisteren dus) kon iedereen zijn of haar poëtische uitingen insturen over het thema ‘Typisch Vlissingen’. De tien beste gedichten zullen gepubliceerd worden in de uitgave ‘Foto van het Jaar 2008-2010’ en bij de presentatie van het boek wordt bovendien het winnende dichtwerk bekendgemaakt.

In nog geen tweeënhalve maand tijd zonden 40 personen in totaal maar liefst 96 gedichten in. Uiteraard waren veel inzendingen afkomstig uit de gemeente Vlissingen, maar ook van ver daarbuiten. Ook mensen uit Oudenbosch, Den Haag, Monster en Barendrecht lieten zich bijvoorbeeld inspireren tot gedichten over de zee, meeuwen, de seizoenen, vervlogen tijden en uiteraard over Michiel.

Trouwens, ook qua vorm en stijl waren de inzendingen zeer gevarieerd te noemen: van sonnet tot sfeerschets, van haiku tot heldendicht, en alles daar tussenin.

Een forse klus voor de jury om die allemaal door te lezen en op hun poëtische waarde te toetsen. Medio september zal duidelijk moeten worden welke tien gedichten genomineerd zijn.

Inzenders ontvangen daarover natuurlijk bericht, maar ook in dit Biebblog zullen de genomineerde gedichten nog nader aan bod komen. Het wachten is op collega Cas (nu nog op vakantie), die namens onze bibliotheek zitting in de jury heeft.

Nog even geduld dus.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA