BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 september 2010 @ 08:35 door | 1 reactie

Geef mij maar Amsterdam

amsterdamWanneer je kinderen buiten Zeeland gaan studeren, heeft dat een bijkomend voordeel: je komt nog eens ergens.

Zo hebben we de afgelopen 15 jaar de binnensteden van Utrecht, Leiden en Amsterdam aardig leren kennen en daar ook veel musea en eetgelegenheden bezocht.
Inmiddels zijn beide zonen al jaren afgestudeerd, maar zijn wij op Amsterdam nog lang niet uitgekeken.

Aan die Amsterdamse grachten…
Wanneer mijn in Amsterdam wonende zoon met vakantie gaat, zijn we er dan ook als de kippen bij om ‘op zijn huis te passen’. Het appartement is dan ook lekker centraal gelegen aan een Amsterdamse gracht, dicht bij de Dam. Een leuke gracht met rustige buren, omdat het belendende pand van het vroegere exclusieve bordeel Yab Yum al ruim twee jaar leeg en inmiddels te koop staat. De eigenaar van dit pand heeft er zelfs een boek over geschreven. 
Het bordes van het enorme pand heeft mijn zoon inmiddels ingepikt als privé-terras.

Wandelgids
Sinds kort gaan we niet meer naar Amsterdam zonder het recent verschenen boek Amsterdam: stads- en wandelgids van Marcel Bergen en Irma Clement. Het is een reisgids voor Amsterdam met een nadruk op de architectuur. Het leeuwendeel van de gids is zowel voor autochtone Amsterdammer als toerist interessant.

Er zijn tien wandelingen door de historische stadsdelen zoals oud Amsterdam, de Jordaan, Plantage, Museumkwartier, waarbij veel informatie over de huizen, gevels en monumenten wordt gegeven. En de routes brengen je op plekken waar het nu eens niet vergeven is van de toeristen.
De wandelingen gaan door drukke winkelstraten en door rustige straatjes en steegjes. Over idyllische grachten en door levendige parken. Van iedere wandeling is een duidelijk kaart met ingetekende route opgenomen.

Het boek is beslist een aanrader voor iedereen die Amsterdam wil verkennen. En natuurlijk te leen in de bibliotheek!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Geef mij maar Amsterdam

  1. Marcel Bergen schreef:

    Er is nu ook een vertaling in het Engels en een speciale Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA