BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 september 2010 @ 08:28 door | Geen reacties

Incident in Bibliotheek ‘t Spui

securityAfgelopen weekend is Bibliotheek Vlissingen veelvuldig in het nieuws geweest. Aanleiding hiervan was de confrontatie op vrijdag 3 september tussen een beveiliger van de bibliotheek en een aantal jongere bezoekers.

Voor het incident plaatsvond, was er die middag sprake van jongeren die onrust veroorzaakten in het internetcafé van de bibliotheek. Een beveiliger van de bibliotheek werd hierdoor gedwongen in te grijpen om de overlast te beperken. Na enkele waarschuwingen moest hij de jongeren de toegang tot het gebouw ontzeggen. Dit ging uiteindelijk gepaard met een handgemeen en woordelijke bedreigingen aan het adres van de beveiliger. Hiertoe is de politie ingeschakeld en de beveiliger kon ter plekke aangifte doen.

De bibliotheek betreurt het dat de beveiliger in deze hachelijke situatie terecht is gekomen. Zij bagatelliseert het overlastprobleem van deze jongeren niet. De inzet van het beveiligingsbureau is dan ook één van de maatregelen die de afgelopen maanden noodgedwongen zijn getroffen.

De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar dit incident. Daarnaast zijn er concrete afspraken gemaakt tussen de bibliotheek, politie en welzijnsorganisatie Palladium om dit soort situaties in te toekomst te kunnen voorkomen.

De samenwerking tussen de bibliotheek en het beveiligingsbureau DeltaSafe wordt onverminderd doorgezet. Samen streven zij naar het behoud van een goede en veilige sfeer in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Nieuws, Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA