BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 oktober 2010 @ 08:29 door | Geen reacties

Kunst met vogeltjeszand

Afgelopen woensdag werd de Kinderboekenweek in onze bibliotheek geopend met drie betoverende optredens van de Zandtovenaar.

De Zandtovenaar maakt magische tekeningen met zand. Iets dat in Nederland door niemand anders wordt gedaan. Gert van den Vijver is de Zandtovenaar; hij schuift met heel fijn zand op een grote lichtbak. Dat wordt op groot scherm vergroot, zodat iedereen, zelfs achter in de zaal, een goed zicht heeft op de steeds veranderende zandtekeningen.

Dat de Zandtovenaar enorm populair is bij kinderen en hun ouders, bleek wel uit de grote belangstelling. Al ruim een week van tevoren waren alle kaarten uitverkocht.

Weggevaagde tekeningen
De Zandtovenaar stelde alles behalve teleur. De voorstellingen duren drie kwartier waarin hij in rap tempo aaneenlopend tekeningen verschuift in het zand. Vaak zijn dieren het onderwerp. Een slak, een panda, een beer, een gorilla. Zodra een tekening af is, veegt Gert hem resoluut weer weg om vervolgens woordeloos aan een nieuwe tekening te beginnen. Dat gaat standaard gepaard met een zucht of kreun vanuit de zaal; ‘toch zonde om een prachtige tekening steeds te zien worden weggevaagd’. Maar het snelle tempo waarin Gert werkt, zorgt er juist voor dat de show geen minuut verveelt. Je valt letterlijk van de ene verwondering in de andere.

Hieronder ziet u een filmpje dat de PZC maakte in de bibliotheek.

Ook via ons fotoalbum krijgt u een indruk van de voorstelling.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA