BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 oktober 2010 @ 08:25 door | Geen reacties

November muziekmaand

muziek

De Zeeuwse bibliotheken willen alle inwoners van deze provincie graag laten kennismaken met het brede assortiment muziek dat de bibliotheken te bieden hebben. Om extra aandacht te geven aan muziek organiseren zij daarom in november ‘de Maand van de Muziek’.

Geen eigen muziekcollectie
De bibliotheken in Zeeland bieden leden gratis keuze uit 40.000 items bladmuziek, 15.000 cd’s, 13.000 dvd’s en 15.000 boeken over muziek. Bibliotheek Vlissingen heeft zelf geen muziek in haar collectie. Wel kunnen onze leden met hun pasje gratis muziek lenen in alle andere Zeeuwse bibliotheken.

Cd’s lenen uit Rotterdam

Wij werken ook samen met de Centrale Discotheek Rotterdam die over de grootste muziekcollectie van Europa beschikt. Door deze samenwerking kunnen op www.muziekweb.nl voor een kleine vergoeding 300.000 cd’s, lp’s en muziek-dvd’s via de bibliotheek worden gereserveerd of gedownload via DiGiLeen. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden bij de balie van onze bibliotheek. Meer info vindt u hier.

Om nader kennis te maken met al de mogelijkheden van de bibliotheken, worden in de verschillende bibliotheken in november allerlei activiteiten georganiseerd.

Vinylmarkt
Op zaterdag 13 november kunnen platenliefhebbers van 11.00 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek ‘t Spui voor een vinylmarkt die wordt omlijst met optredens van verschillende ensembles van de Zeeuwse Muziekschool.

Muziekquiz
Bovendien kan iedereen van 12 jaar en ouder gedurende de gehele maand november aan de Zeeuwse Muziekquiz. De prijswinnaar ontvangt een Ipod Shuffle van 4 Gb en wordt via de website in de eerste week van december bekend gemaakt.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA