BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 oktober 2010 @ 08:21 door | Geen reacties

Oude ambachten

ambacht

In het kader van onze expositie over rietdekkers, nog te zien tot 15 november, en de lezing van Rinus Spruit (30 oktober), in onze bibliotheek, hebben wij van cluster Advies een themadossier Oude Ambachten gemaakt. Hierin vindt u, zoals u van ons gewend bent, verschillende informatiebronnen over dit onderwerp.

Wat zijn ambachten?
Heel in het kort gezegd: een ambacht is geschoold handwerk waarmee iemand zijn brood verdient. Er zijn in Nederland bijna een miljoen mensen werkzaam in  één van de 250.000 ambachtelijke bedrijven. Het gaat hierbij vooral om kleine, arbeidsintensieve bedrijven.

Ambacht = ouderwets
Een ambacht hoeft niet een beroep van vroeger (rietdekker, klompenmaker) te zijn, het kan ook een beroep van nu zijn (fietsenmaker, kapper). Er bestaat zelfs een Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) in Nederland, waar 36 ambachtelijke branches verenigd zijn.

Meer weten?
Lees dan het voor u gemaakte themadossier, te vinden op onze website of via Scribd.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA