BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 oktober 2010 @ 09:21 door | Geen reacties

Uit de oude doos

nts4In deze tijd van voortrazende digitalisering is er elke dag wel iets nieuws te melden in de categorie ‘Nu ook digitaal beschikbaar…’. Als bibliotheek dragen wij ook ons steentje bij, zoals u wellicht al wel hebt ondervonden. Maar daar wil ik het eens een keertje niet over hebben.

Het NTS journaal
Deze week las ik in ‘mijn’ digitale krantje dat de NOS het allereerste journaal op internet heeft geplaatst. Deze uitzending dateert van 5 januari 1956. Nog zonder nieuwslezer, deze kwam pas anderhalf jaar later. De weerman was er al wel. Grotendeels buiten beeld weliswaar, alleen zijn handen komen in beeld, maar toch … Ondanks het internet stemmen ook nu nog veel mensen rond 20.00 uur af op het journaal. En dat al 55 jaar. U ook?

Impact
Ik kan me nog herinneren dat mijn vader voor het eerst met een tv thuiskwam. Wat een feest was dat. Ineens hadden we via bewegende beelden worldwide contact. Ik denk dat de huidige generatie jongeren zich niet kan voorstellen wat een revolutie dit was. Althans, in mijn belevingswereldje.

Nu ik dit berichtje doorlees voel ik me ineens heel oud. Ik behoor nu ook tot de generatie van ‘weet je nog wel…’ en ‘vroeger…’. Ik hoor het mezelf ook wel eens zeggen tegen mijn kinderen. Ben ook weer begonnen met plaatjes draaien op mijn oude pick-up.  En ja, het internet is een fantastisch en fascinerend fenomeen. Net als onze eerste zwart-wit tv…

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA