BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 oktober 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

Vakantienapret

naamloos-1

Vandaag is het al weer op de kop af veertien dagen dat ik terugkwam van een enerverend vijfdaags bezoek aan bruisend Barcelona. Doordat ik al die tijd intensief bezig was met het bewerken en online zetten van een fotoverslag, bleef ik gelukkig nog een tijd lang in vakantiesferen verkeren.

Martin Bril zei het al treffend: “Je mist meer dan je meemaakt.” Onze aanvankelijk ingeplande muziekoptredens van Belle & Sebastian en Goldfrapp tijdens het Mercè Festival hebben we noodgedwongen laten schieten vanwege te moe. Ook een trendy uitgaanswijk als El Raval hebben we om dezelfde reden links laten liggen. Zodoende wel een stortvloed aan beelden gezien, maar weinig Barcelonese muziek gehoord.

Barcelona Sessions & Files
Toen ik thuis kwam gelijk eens even gecheckt wat ik binnen mijn redelijk immense MP3-collectie aan muziekjes uit die stad kon vinden. Er kwam maar één item bovendrijven: de dubbel-cd Barcelona Raval Sessions vol. 1,  stampensvol música mestiza, de energieke mengeling van Latino-stijlen, ska, reggae en Westerse punk.
Een paar jaar geleden had ik die cd geleend via de Muziekbibliotheek Rotterdam.
Zou daar inmiddels al een volume 2 te vinden zijn? Jawel hoor! Direct gereserveerd natuurlijk, en ook een andere dubbelaar, ‘The Barcelona Files’, gelijk maar mee laten komen.

Maakte ik vooraf ter oriëntatie al dankbaar gebruik van diverse reisgidsen uit onze collectie, zo zorgt de bibliotheek nu ook nog voor napret met de ideale soundtrack om ondertussen Barcelona-foto’s bij te bewerken.

(Ik herhaal het wellicht ten overvloede: ieder bibliotheeklid kan via LeenDirect putten uit die muzikale schatkamer in Rotterdam!)

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA