BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 oktober 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

’t Is weer Veggiedag

winterse-wokWoensdag is gehaktdag, vrijdag visdag en vandaag is door onze Zuiderburen tot Veggiedag benoemd. Een initiatief van EVA, het Ethisch Vegetarisch Alternatief  met als doel mensen te stimuleren tenminste één dag in de week geen vlees te eten. Er daar zijn voldoende redenen voor. Het zal onze gezondheid, het milieu en de dieren ten goede komen. Dus waarom zouden we dat niet doen?

De website
Uiteraard is er ook een website van dit initiatief. Een site vol met tips, kookvideo’s, recepten, workshops (zoals een culinaire wereldreis), en het veggie ABC (met groenten als radicchio en tahin). Gent was de eerste stad die meedeed aan dit initiatief maar inmiddels zijn er meer, variërend van Kaapstad tot Bremen.

Culinaire keuze zonder vlees
Misschien denken velen nog dat vegetarisch eten vooral inhoudt dat je gewoon het vlees weg laat. Of dat je het vervangt door een slappe smaakloze tofuburger. Maar die tijden zijn echt voorbij. Vegetarisch koken en eten kan een waar culinair feestje zijn.
Mocht u op de site van veggiedag nog niet genoeg inspiratie voor een maaltijd op kunnen doen, kijk dan eens in de bibliotheek. Wellicht niet de eerste plaats waar u zoekt maar er staat een smakelijke keuze van formaat.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA