BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 oktober 2010 @ 08:22 door | Geen reacties

Wegens succes verlengd

woestduynZaterdag 2 oktober was Arthur Scheyde te gast in de bibliotheek. Hij presenteerde zijn boek “De Woestduynschipbreuk nader ontrafeld”. Het VOC schip de Woestduyn strandde in 1779 voor de kust van Westkapelle. Arthur is een afstammeling van één van de opvarenden en de PZC schreef de maandag  direct na de lezing dan ook: “Nazaat matroos schrijft boek VOC-schip”. De schipbreuk is vooral bekend vanwege de redding van de Vlissingse visser Frans Naerebout.

Omdat de lezing helemaal vol zat en er mensen de toegang moest worden geweigerd, is er nogmaals een datum gepland: komende zaterdag  de 23ste van 14:00 tot 16:00 uur.

Arthur verhaalt over de schipbreuk, de reddingsactie van Frans Naerebout, de opvarenden  en de totstandkoming van zijn boek. Radio Cool FM laat vanavond 21 oktober tussen 21:00 en 22:00 een interview met de schrijver horen in het programma Cool FM Magazine. Dit wordt nog eens herhaald op vrijdag tussen 20:00 en 21:00 uur. Ook bij Omroep Zeeland is een kort interview te horen.

De toegang tot de lezing is gratis. Als u zeker wilt zijn van een plaatsje, is het verstandig een kaartje te reserveren. Dit kan op telefoonnummer 0118-422100 of via activiteit@spui.nl.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA