BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 november 2010 @ 08:19 door | Geen reacties

Gratis lid worden van de Koninklijke Bibliotheek?

kbMorgen gaat een gezamenlijke actie van alle Zeeuwse bibliotheken van start. Centraal staat de toegankelijkheid van de collectie van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Ook wel de Nationale bibliotheek van Nederland genoemd.

Aanbod

De KB biedt toegang tot alles wat in en over Nederland is gepubliceerd. Op wetenschappelijk gebied, maar ook op terreinen als vaderlandse geschiedenis, betrekkingen tussen Nederland en Noord-Amerika sinds de 17e eeuw,  Nederlands-Brits erfgoed, de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland. Om maar eens wat te noemen.

Digitalisering
De KB is in 1995 gestart met het digitaliseren van collecties en dag- en weekbladen. Anno 2010 beschikt de KB over het meest complete digitale archief van Nederland. Op deze manier levert zij een fundamentele bijdrage aan de toegankelijkheid én aan het behoud van ons nationaal cultureel erfgoed. Het digitale archief is openbaar, maar niet gratis. Een abonnement is voorwaarde.

Aanbod Zeeuwse bibliotheken
Zoals gezegd biedt dit archief een grote schat aan informatie. En dat willen wij onze klanten natuurlijk niet onthouden. Om de bekendheid te vergroten, bieden wij klanten de kans om eens te snuffelen aan de collectie. De eerste 1.000 leden die met de KB willen kennismaken, bieden wij als Zeeuwse bibliotheken een gratis lidmaatschap aan. Voor een jaar. En dan niet een kalenderjaar, maar 12 aaneengesloten maanden.
Ook leden die al een abonnement bij de KB hebben, kunnen meeliften op deze actie. Verlengen is gratis tot de grens van 1.000 leden bereikt wordt!

Grens
Dit aanbod geldt dus voor de eerste 1.000 abonnementen. Daarna dient u het reguliere tarief te betalen. Dit is  € 15,- per jaar. Studenten en scholieren kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 7,50 gebruik maken van de KB. U kunt zich hier aanmelden.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA