BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 november 2010 @ 08:12 door | 2 reacties

Knolraap en lof, schorseneren en prei

knolrapenKantoormoestuinieren  is de nieuwste trend in de VS. In het hoofdkantoor van PepsiCo ligt sinds vorig jaar een biologische groentetuin zo groot als twee tennisbanen. Werknemers kunnen er tijdens de lunch aan de slag voor een snelle wied-sessie en kunnen de versgeplukte oogst meenemen naar huis. Het schijnt een prima manier te zijn om mensen even vanachter hun pc te krijgen.

Tomatensteunen knutselen
Kantoormoestuinieren is een gezonde manier om het personeel aan het bedrijf te binden, zo is de achterliggende gedachte. Ook schijnt het goed te zijn voor de teambuilding om samen met collega’s waar je anders niets mee hebt bamboe tomatensteunen in elkaar te knutselen.

Lekker bonden met de baas
Samen schoffelend wordt een eventueel bestaande hiërarchie van het bedrijf doorbroken: goed voor het bedrijf en goed voor het personeel. Personeel dat zich gelukkig voelt, schijnt ook nog eens stukken productiever te zijn en minder gevoelig voor een burn-out. Bovendien is het goed voor het imago van het bedrijf om iets te doen aan duurzaamheid. Bedrijven spelen hiermee ook in op de toenemende belangstelling voor het zelf kweken van biologische groente.

Daktuintje?
Grote bedrijven  als Yahoo, Google, Intel en Toyota zijn ons al voorgegaan. Deze bibliotheek heeft ruim 100 m2 plat dak, volgens mij oppervlakte zat voor een paar grote containers met aardbeien, courgettes en tomaten.
Ik zie het al helemaal voor me: collega’s die de moestuin uit komen lopen met een paar verse aardbeitjes, een komkommer en een bos worteltjes. En natuurlijk jonge sla.

Waar wachten we eigenlijk nog op? Hoog tijd om ons eens te oriënteren in de collectie boeken over moestuinieren in de bibliotheek!

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Knolraap en lof, schorseneren en prei

  1. Joost schreef:

    Voor de muzikale ondersteuning bij het schoffelen: http://www.youtube.com/watch?v=QifjuJNF7Io of http://www.youtube.com/watch?v=cIYO2chdHGY :)

    P.S. De titel van het liedje is Knolraap en lof, schorseneren en prei, ietsjes anders dan de titel van het blog dus ;)

  2. Marianne schreef:

    Er heeft blijkbaar iemand in mijn titel geschoffeld: hij luidde wel degelijk Knolraap en lof enz.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA