BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 november 2010 @ 08:15 door | Geen reacties

Muzikale breinbrekers

muziekquizEen paar jaar geleden fabriceerde ik ten behoeve van een personeelsavond de Spui Popquiz,  een pittige wedstrijd die mijn collega’s een avond lang aangenaam bezighield.

Zeeuwse muziekquiz
Toen onze activiteitencommissie vernam dat de Zeeuwse bibliotheken november gingen uitroepen tot Maand van de Muziek, ontstond al snel het idee voor het maken van een online muziekquiz.
Gelukkig stonden alle vragen van mijn eerdere personeelsquiz nog netjes op een cd-rom en samen met collega Ron destilleerde ik daaruit 20 bruikbare quiz items. Ron bouwde die vervolgens om tot multiple choice vragen en webmaster Marco van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen maakte daar weer een quiz site van.
Kijk, dat noem ik nog eens vlotte, Zeeuwse samenwerking die snel tot een aardig resultaat heeft geleid.

Niet te makkelijk
Vanaf vandaag staat die Zeeuwse Muziekquiz online en kan iedereen zijn of haar hoofd breken over diverse weetjes uit de popgeschiedenis, geluidsfragmenten, beroemde brildragers en nog veel meer.
En nee, we hebben het u niet echt makkelijk gemaakt: slechts een deel van de antwoorden is al googelend te vinden, de rest komt aan op een dosis kennis van de pop- en rockhistorie. Maar u heeft dan ook een hele maand de tijd om achter de juiste oplossingen te komen.

Tot en met 30 november kunt u uw antwoorden insturen en wie weet wordt u wel de winnaar van die fraaie IPod. Veel quizplezier gewenst!

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA