BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 november 2010 @ 08:44 door | Geen reacties

Sinterklaas in The House

intocht-sintMijn kinderen komen niet vaak in de bibliotheek. Ik weet dat dit ontaard klinkt voor een doorgewinterde Biebmiep als ik.
Wanneer de twee in de bibliotheek zijn genieten zij van: volgestopt worden met snoep door collega’s, ‘de lekkerste hete chocolademelk’ drinken uit de automaat, rondrennen door de diverse ruimtes van de bibliotheek en spelen met diverse kantoorartikelen, zoals een nietapparaat of een kopieermachine.

Behalve dat zij de eerste keuze hebben bij afgeschreven prentenboeken die het voorlezen nog meer dan waard zijn, biedt het werken in de bibliotheek voor mijn twee zonen nog meer bijzondere privileges.

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik nog een blogbericht over de ijdele hoop dat mijn ‘gelovige’ zoons, zich snel zouden zouden bekeren tot hun moeders heidense kant. IJdele hoop: hun geloof in de Goedheiligman is alleen maar sterker geworden… Onder druk van enkele collega’s om creatief om te gaan met Het Sinterklaasfeest, heb ik mijn twee ‘gelovigen’ dit jaar een bijzonder groot voorrecht bezorgd.

Zie ginds komt de stoomboot
Afgelopen zaterdag kwam de Goedheiligman met zijn stoomboot aan in Vlissingen. Ook Biebmiepmama toog met de twee kleine Sintgelovigen naar de Vlissingse haven, om na uren geduldig wachten de Goedheiligman met zijn stoomboot te zien aankomen. Nu moet ik zeggen dat het wachten werd beloond: Sinterklaas vertoonde een engelengeduld door, naar wat het leek, ieder Vlissings kind de hand te schudden.

Dat handen schudden zorgde voor wat vertraging bij een door mijn zoons te verrichten bijzondere welkomsthandeling. Zoals collega BiepPeter een paar berichtjes terug al vermeldde: Sint zou ook nog langskomen in de bieb om daar alvast zijn logeerkoffer af te geven. Mijn twee goedgelovigen mochten de bibliotheekdirecteur assisteren bij het verwelkomen van De Goede Man.

Rode wangen en leeshonger
Broederlijk droegen de twee een diep roodfluwelen kussentje met daarop een gouden sleutel. Die gouden sleutel gaf De Sint toegang tot een speciaal ingerichte werkruimte voor De Pieten en een logeerkamer voor Hem Met De Lange Witte Baard. De wangen van de twee zonen waren na overhandiging van de sleutel net zo rood als het kussentje

Ontaarde Biebmiep die bijna niet met haar kinderen naar de bibliotheek gaat, dat zou bij mij tot rode wangen van schaamte moeten leiden? Wees gerust, mijn kinderen lijden beslist geen leeshonger. Ontaard, maar niet beroepsgedeformeerd. Over de bibliotheek wordt nagedacht. In dit verband kan het best wel eens zo zijn dat mijn twee zonen in de toekomst vaker gebruik maken van de bibliotheek, net als alle andere basisschoolscholieren, door een bibliotheekvoorziening op hun school.

Rest mij alleen nog de hoop uit te spreken dat Sinterklaas zijn kruik niet is vergeten, want het is momenteel steenkoud in het bibliotheekgebouw. En hem de vraag te stellen, hoe hij het voor elkaar krijgt: al die pakjes in deze financieel barre tijd?

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA