BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 november 2010 @ 08:20 door | Geen reacties

Sinterklaasje kom maar binnen op het web

Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk zijn er ook veel leuke websites te vinden voor het basisonderwijs.

Voor de kleuters
Elmo en het geheim van SinterklaasOver het prentenboek ‘Elmo en het geheim van Sinterklaas’ is een demofilmpje en een interactieve versie van de film met een vraag- en antwoordspel gemaakt. Door op het plaatje te klikken krijgt u het demofilmpje te zien van dit prentenboek. Dit filmpje is tevens te vinden op Boeken.bereslim.nl onder de tab demo. Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Sinterklaas en de verdwenen chocoladeletters met avonturen van Bit, Buddie en Mo, bij de vernieuwde site van www.netwijs.nl, is ook zeker de moeite van het kijken waard. Hier vindt u tevens onderdelen terug die perfect aansluiten bij het onderwerp.

Voor de wat oudere kinderen
Daar heeft de Sint natuurlijk ook aan gedacht. Er is er is weer van alles te doen in de kajuit van de pakjesboot op de kidssite van Kennisnet. Deze speciale Sinterklaaswebsite is voor de kinderen in groep 4 t/m 8. De Digitale basisschool is dit jaar ook weer goed gevuld. (kies eerst een groep en daarna Sinterklaas)
Op Sinterklaas& 5 december van Kinderpleinen kunnen zowel leerlingen als leerkrachten veel over de Goedheiligman te weten komen .

Speciaal voor leerkrachten
Echt niets was de Sint dit jaar teveel,
Zoekt u misschien nog een leuk digibordidee?
Surf dan maar eens naar Digi-Sint van Jack Nowee.

Leerkrachten komen er dit jaar zeker niet bekaaid vanaf. Bij Edubook zijn 3 gratis digitale boeken te downloaden compleet met een werkblad voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.
Nog meer surprises zijn te vinden op:

 • Dit is Sint 2010
 • Het digitale schoolbord
 • 123lesidee.nl
 • Community’s van Digischool en Kennisnet
 • Achtergrondinformatie over het Sinterklaasfeest
 • Veel digiSint plezier gewenst. En kom ook eens langs in de Sintkamer van Bibliotheek Vlissingen. Daar is de goedheilig man zelf te ontmoeten!

  Auteur

  Rubrieken Educatie, Internet

  Trefwoorden ,

  Reageren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA