BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 november 2010 @ 08:28 door | Geen reacties

Vlissingse haiku

Een haiku is een Japanse dichtvorm van drie regels van 5, 7 enhaiku2 5 lettergrepen. Dit heeft zo op het eerste gezicht niets met Vlissingen te maken maar één van de inzendingen van onze gedichtenwedstrijd, was een haiku over Vlissingen. Een bijzondere combinatie en een bijzonder gedicht.

De schrijfster van de inzending is Rie van der Walle en ze is met haar gedicht één van de 10 genomineerden. Het uiteindelijk winnende gedicht wordt bekendgemaakt op 1 februari 2011, wanneer tegelijk ook de Foto van het Jaar 2010 bekend wordt.

Onze bibliotheek maakte afgelopen zomer een themadossier met filmpjes, websites, adressen en kranten/tijdschriften artikelen over deze dichtvorm. Uiteraard heeft Bibliotheek Vlissingen ook het nodige te bieden over dit onderwerp zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA