BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 november 2010 @ 08:30 door | Geen reacties

Vragen staat vrij

vraagBij het cluster Advies doen wij gelukkig meer dan alleen het maken van themadossiers.
Vandaag gaat mijn berichtje dan ook eens niet over de themadossiers, maar over één van onze andere werkzaamheden. Via verschillende kanalen (onze website, de site van de gemeente, aan de balie, via de telefoon, via de mail) bereiken ons de meest uiteenlopende vragen. Vragen waarop snel een antwoord gegeven kan worden, maar ook vragen die meer zoekwerk nodig hebben.

Wat ook kan gebeuren is dat een vraag helemaal verkeerd geïnterpreteerd wordt, wat na enig heen-en-weer gemail tussen vraagsteller en cluster Advies gelukkig dan toch tot een goed eind kan komen.

Een voorbeeld
Eind oktober kwam via onze website de vraag binnen of er op Walcheren in november ook slachtoffers van oorlogen herdacht worden. Deze vraag werd gesteld door iemand van de Commonwealth War Graves Commission in België. In mijn beleving, en na enig speurwerk op het internet, worden in Nederland de slachtoffers enkel herdacht op 4 mei, Nationale dodenherdenking en op 5 mei, Bevrijdingsdag. Dit is ook als antwoord aan de vragensteller toe gestuurd.

Reactie van de vragensteller
De vragensteller kwam al vlug met een reactie op mijn bevindingen en kon de vraag iets verder toelichten. Het bleek namelijk dat in België de slachtoffers van oorlogen op 11 november herdacht worden, op Wapenstilstandsdag. Dit is in België de dag dat de herdenking van het einde van de eerste Wereldoorlog plaatsvindt. Volgens een klant van hen zou op verschillende dorpen/plaatsen op Walcheren in november de bevrijding van 1944 en de landing van Britse mariniers herdacht worden. Deze persoon zou graag bij één van deze herdenkingen aanwezig willen zijn.

Het vervolg
Met die aanvullingen ben ik verder gaan zoeken en inderdaad bleek dat in november op verschillende plaatsen op Walcheren deze dag herdacht wordt. Ik heb hierop de vragensteller geantwoord dat zij inderdaad gelijk had en dat haar klant hiervoor terecht kon op 1 november in Westkapelle of op 3 november in Vlissingen.

Als dank voor dit antwoord, dat gelukkig wel juist was, kregen wij een mooi pakket toegestuurd met informatie over de stichting en hun werkzaamheden. Het mag dus duidelijk zijn dat vragen vrij staat en dat wij het als een uitdaging zien om het juiste antwoord te geven.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA