BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 november 2010 @ 13:44 door | Geen reacties

Winnaars Vlissingse Wiki-fotowedstrijd

monumentIn september werd door Wikimedia Nederland wederom een fotowedstrijd uitgeschreven. Het was de opvolger van Wiki Loves Art in 2009. Dit keer met als onderwerp: Rijksmonumenten. Doel was de lijst van ongeveer 50.000 Nederlandse Rijksmonumenten in Wikipedia verder te voorzien van afbeeldingen. Bibliotheek Vlissingen haakte hierop in door twee extra prijzen beschikbaar te stellen voor het in beeld brengen van Vlissingse monumenten.

Er werden drie categorieën bekroond: Rijksmonumenten in Vlissingen, wie de meeste foto’s heeft ingestuurd en de beste foto. Afgelopen zaterdag werden op Wiki-congres in Utrecht de winnaars bekend gemaakt.

In totaal zijn meer dan 10.000 foto’s ingestuurd. De jury beloonde een foto van het Amsterdamse pand Vijzelstraat 27-35 met de hoofdprijs, een iPad. De winnende foto’s zijn terug te zien in Wikimedia Commons

Voor de categorie Vlissingse monumenten zijn twee winnaars bekroond: René Olsthoorn won de iPod Touch en Piet Veijgen een e-reader. Beide fotografen komen uit Vlissingen en werden door de jury geroemd voor de consistentie kwaliteit van hun foto’s en de getoonde inzet voor de stad en haar monumenten.

Leuk bijkomend detail: René Olsthoorn maakte eerder ook al de Foto van het Jaar 2009.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA