BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 december 2010 @ 08:37 door | Geen reacties

De kwetsbaarheid van het bestaan

de-waarschuwerAltijd weer een genoegen om een nieuw boek te lezen van thrillerschrijfster Karin Fossum. De Noorse ‘Queen of Crime’ heeft inmiddels dertien titels op haar naam staan die stuk voor stuk uitblinken door een consistente, heldere schrijfstijl waarbij menselijk inlevingsvermogen haar handelsmerk is geworden.

Verwacht bij Karin Fossum geen ‘whodunnit’ met gruwelijke seriemoordenaars, ingewikkelde complotten of geforceerde psychologie van de koude grond. Vaak is de dader al na een paar bladzijden bekend bij de lezer en volgt vooral een ontwarring en een verklaring hoe de dader tot zijn daden gekomen is.

Ook haar nieuwste literaire thriller ‘De Waarschuwer’ is weer een psychologisch pareltje zoals alleen Fossum dat kan schrijven.

Bizarre misdaden
“Karin Fossum toont ons de kwetsbaarheid van het bestaan,” belooft de cover. Beter of korter kan dit boek niet beschreven worden. In no-nonsense taal ontvouwt Fossum de geschiedenis van Johnny, een verwaarloosde jongen die voor het ongeluk geboren lijkt.
Onzichtbaar voor iedereen, zoekt de jonge hoofdpersoon zijn eigen manier om de wereld van zijn bestaan op de hoogte te brengen. Hij pleegt bizarre misdaden, waarbij aanvankelijk niemand écht gewond raakt. Desondanks zet hij met zijn daden de levens van verschillende mensen compleet op hun kop.

Doordat Fossum de verhalen van de slachtoffers fraai verweeft met het verhaal van de dader, verlies je als lezer nooit uit het oog dat iedereen een geschiedenis heeft.

Mag wat mij betreft –net als al haar vorige titels- bij De Keuze van het Personeel.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA