BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 december 2010 @ 08:39 door | Geen reacties

Volgt u ons al?

twitter

Sinds een paar maanden hebben wij als bibliotheek een account aangemaakt op Twitter. Hierop kunt u ons volgen, zodat u op de hoogte blijft van onze laatste nieuwtjes. Ook wordt getweet wanneer er weer een nieuw blogbericht verschijnt of wanneer er een nieuw themadossier is gemaakt.

Wat is Twitter?
Heel in het kort is Twitter een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes, zogenaamde ‘tweets’, publiceren. Iedere twitteraar kan op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is, wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren.

Wat kan ik met Twitter?
Met twitter kunt u mensen/instelling volgen die uw interesse hebben. Zij zullen u op de hoogte houden van hun nieuwtjes en wetens waardigheden. Ook kunt u zelf een tweet schrijven over alles wat u bezig houdt. Wilt u meer informatie over twitteren dan kunt u terecht op deze website.

Bibliotheken en twitter
In Nederland zijn op dit moment 144 bibliotheken actief op twitter. Wij hebben tijdens het schrijven van dit stukje 258 mensen die ons volgen. Wordt u onze 259-ste follower?

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA