BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 december 2010 @ 09:00 door | Geen reacties

Wiki Loves Bieb presenteert…

beelden-kleinOp donderdag en vrijdag 9 en 10 december 2010 vindt in Maastricht de Bibliotheektweedaagse van de Vereniging van Openbare Bibliotheken plaats. Op het innovatieplein, het hart van van het congres, zal het project Wiki Loves Bieb worden toegelicht. Bibliotheek Vlissingen zal in een stand een audiovisuele  presentatie tonen waarin uit de doeken wordt gedaan hoe een bibliotheek samen met lokale erfgoedinstellingen een actieve rol kan spelen binnen Wikipedia.

Informatiestromen kanaliseren
In de AV-presentatie breken zowel de directeur van het muZEEum als de archivaris van het gemeentearchief Vlissingen een lans voor het project. Beide zien – elk vanuit een andere invalshoek-  het belang van de bibliotheek als spil in mediawijsheid. Beide instituten benadrukken dat een bibliotheek veel beter is ingericht om informatiestromen te kanaliseren. Door de samenwerking met de bibliotheek wordt de eigen collectie beter toegankelijker en ook de beschikbaarheid als bron verruimd.

Vrijwilligers
Ondertussen zijn ook de vrijwilligers druk aan de slag om de collectie van de voormalige oudheidkamer van de KMS en de kerncollectie van het muZEEum te voorzien van een goede beschrijving, voordat deze wordt gepubliceerd in Wikipedia. Om ook vanuit thuis te collectie te bekijken zijn de afbeeldingen tijdelijk geplaatst op een Flickr fotosite.

Zelf iets doen?
Neem zelf ook eens een kijkje! Voelt u zich dan ook geprikkeld om een bijdrage (in welke vorm dan ook) te leveren, neem gerust contact op dbs@spui.nl of telefoon (0118) 422161.

(Afbeelding: Mercurius en Pallas Athena, afkomstig van het Van Dishoeckhuis – collectie: muZEEum)

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA