BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 januari 2011 @ 08:43 door | Geen reacties

De Nationale Voorleesdagen

voorlezen1Soms als ik de hele dag gewerkt heb, wil ik me nog wel eens snel afmaken van het bedritueel. Snel tandenpoetsen en naar bed. Mijn dochter van vijf en zoon van acht trappen hier echter niet in. Ze kunnen niet slapen als ze niet zijn voorgelezen, en geef ze eens ongelijk, want wat is er nu lekkerder dan in bed liggen en voorgelezen worden. Maar hoe lees je nu het mooiste voor, wat is goed en wat is fout?

Stemmetjes of niet?
In het begin kon ik me nog wel eens druk maken over de vraag of ik wel goed voorlas. Doe ik het wel spannend genoeg, moet ik verschillende stemmetjes gebruiken, of misschien juist niet? Voorlezen kun je  eigenlijk niet fout doen maar als u toch graag wat tips wilt dan kunt u deze  o.a. vinden op de site van de Nationale Voorleesdagen.

Online voorleesgids
Soms gebeurt het  wel eens dat ik een boek meeneem uit de bibliotheek waarmee ik de plank helemaal mis sla. Het is saai, te moeilijk of veel te eng.  Dan is het tijd om de online Boek- en Jeugdgids te raadplegen.
U kunt er o.a. de leeftijd van uw kind invoeren, aantal trefwoorden en zelfs eventueel een AVI niveau. Dit laatste is erg handig, wanneer u een boek wilt lenen dat uw kind zelf  kan lezen.
Mijn zoon moet iedere dag een paar bladzijden hardop lezen, en dan moet het natuurlijk niet te moeilijk zijn.

Zo nu ga ik snel stoppen, want mijn dochter wil graag ‘Fiet wil rennen’ horen en mijn zoon ga ik ‘Weerwolfbende’ van Paul van Loon voorlezen.

Veel voorleesplezier gewenst. En mocht u nog een leesadvies nodig hebben of meer sites met boekentips, laat het ons weten!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA