BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 januari 2011 @ 08:24 door | Geen reacties

Een uitdagend 2011?

sneeuwfoto

De feestdagen zijn weer achter de rug. De kerstboom is opgeruimd, het gourmetstel staat weer op zolder en de allerlaatste oliebol ligt buiten op de voedertafel.

Sneeuw
Gelukkig is de sneeuw inmiddels verdwenen. Sneeuw is erg prachtig om in te wandelen, maar een crime als je er een paar keer door naar je werk moet fietsen van Middelburg naar Vlissingen. Genieten van de natuur is leuk, maar je moet niet met je fiets onderuit gaan.
Wel leverde het mooie plaatjes op, zoals bovenstaande foto die ik een paar weken geleden in het Waterwingebied bij Oranjezon maakte.

Na de feestdagen breekt er zo’n niksige periode aan: niks bijzonders te beleven. Het weer is niks en de tuin is ook niks: nog geen sneeuwklokje staat er boven. En het is ook nog lang geen Pasen.

Uitdaging
Wel een goed moment om vooruit te blikken naar het komende jaar. Een jaar vol nieuwe boeken, nieuwe blogberichten en nieuwe themadossiers.
Maar ook een jaar met enorme bezuinigingen voor de bibliotheek: een uitdaging die ik uit alle macht probeer met meer vertrouwen dan angst en beven tegemoet te zien.

Maar vooruit, laten we het nieuwe jaar vooral positief tegemoet zien: wie weet is het een ‘blessing in disguise’ en leiden de nakende bezuinigingen tot nieuwe inzichten en ongekende nieuwe kansen. Ik kijk er nu al naar uit!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA