BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

13 januari 2011 @ 08:37 door | Geen reacties

Gedichten, gedichten en gedichten

gedichten1

Bibliotheek Vlissingen staat momenteel compleet in het teken van gedichten. De afgelopen maanden werd er op dit blog al veel geschreven over poëzie. Berichten over het maken van Sinterklaas gedichten en kerstpoëzie, afgewisseld met herfstblues en Tom Waits. En terecht want goede poëzie kan allerlei gevoelens bij mij oproepen. Het kan me ontroeren, ‘t pakt me, maakt me aan het lachen en is vaak veelzeggend met weinig woorden.

Landelijke gedichtendag
Ik kan me al weer verheugen op de Landelijke Gedichtendag, het jaarlijkse poëziefeest in Nederland en Vlaanderen, dat zoals ieder jaar op de laatste donderdag van januari (de 27e) georganiseerd wordt. Op of rond die dag zijn er verschillende bibliotheken, boekhandelaren en particulieren die poëtische activiteiten organiseren. De Nederlandse Spoorwegen doen mee, in de Tweede Kamer wordt een gedicht voorgelezen, er worden prijzen uitgereikt en de Dichter des Vaderlands wordt gekozen. Kijk voor een compleet programma op de website van de Gedichtendag.

Dichter bij huis
Bibliotheek Vlissingen heeft de mooiste gedichtenbundels uit de kast getrokken en op een prominente plek gepresenteerd. En vanaf deze week hangen de genomineerde gedichten van de gedichtenwedstrijd in de bibliotheek, gedrukt op banieren. Echte Vlissingse gedichten waarvan ik er twee wil laten horen, met als titel ‘Ochtendtoilet‘ en ‘Vlissingen‘.

Het doel van de Gedichtendag is tenslotte iedereen de kans te geven in aanraking te komen met poëzie en daar draag ik met plezier een steentje aan bij. Wat mij betreft is iedere dag gedichtendag.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA