BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 januari 2011 @ 08:33 door | Geen reacties

Het geheim van je leven

the-life-codesIn het boek The Life Codes’ doet Patty Harpenau verslag van haar reis langs de codes van het leven, bijgebracht door bijzondere leraren. Het eigen maken van de codes belooft rust in je hart, geluk in je hoofd en vreugde in je ziel.

Kabbala
Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in Jeruzalem, waar Patty als eerste vrouw kabbala studeert aan de meest omstreden orthodoxe jesjivaschool, het mystieke hart van wijsheid. De Kabbala is een joods religieus filosofisch systeem dat beweert inzicht te geven in de goddelijke natuur.

Iedere week één op een andere dag
Met als persoonlijke leraar rabbijn Abraham krijgt Patty gedurende zeven weken elke week een nieuwe code; zeven dagen, zeven wetten, zeven vragen en zeven leraren.

Originele kijk
De eerste code is die van God: de wet van eenheid. Hierbij is god niet de man met de baard, maar een bron van creatie, een veld van energie of een bewustzijn. Het verhaal gaat dat deze god wilde weten wie hij was, maar zich met niemand en niets kon vergelijken. Alles was oneindig, tijdloos en onzichtbaar. Daarom schiep hij het planetaire stelsel en het leven (de mens). Een originele kijk op het scheppingsverhaal.
De tweede code is die van Adam: de wet van dualiteit. De lering die erin zit is, dat je zonder kwaad niet weet wat goed is enzovoort, maar dat je zelf je keuzes hierin maakt. Eva symboliseert de derde code: de wet van verlangen. Je diepste verlangen is vaak ook je grootste gemis. Met je eigen unieke talenten kun je dit verlangen verwezenlijken. Hierna volgen nog de code van Jeshua (vergeving), Myriam (liefde) en Mozes (vertrouwen). De zeven de en laatste code, die van Abraham, behelst de wet van overvloed: alles is er al, je hoeft alleen het juiste te zaaien op basis van de ervaring met de voorgaande codes.

Waardering
The Life Codes is een boek dat er prachtig uitziet; de kaft oogt als leder met bladgoud belegd. Veel pagina’s zijn bijzonder mooi geïllustreerd en hebben een soort hemelse uitstraling. Precies wat de auteur wil vertolken. Het is een warm verhaal en dat gevoel neem je ook over; het leest prettig, maar soms merk je dat Patty te veel wil en dat de wens soms de vader is van de gedachte; het is af en toe wat zoetsappig. Evenwel vind ik het boek een aanrader voor degene die open staat voor alternatieve levenslessen.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA