BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 januari 2011 @ 08:27 door | Geen reacties

Infobatical: hélemaal 2011

op-de-bank-met-een-goed-boek1

Even een moment van rust nodig in het huidige digitale tijdperk? YoungWorks,  een bureau voor jongerencommunicatie voorspelt dat jongeren in 2011 wat vaker met een infobatical gaan, bewust even offline dus, door bijvoorbeeld de wifi uit te zetten.

2010 was het jaar van de infobesitas: twitteren, mailen, sms’en, hyven, facebooken… Door de opkomst van de smartphone werd deze verslaving aan informatie de favoriete bezigheid van menig jongere. Na de infobesitas zijn jongeren in 2011de overdaad aan informatie zat en nemen een infobatical. Dit is de belangrijkste trend van 2011 voor jongeren aldus YoungWorks.

Sabbatical
Infobatical komt van het woord sabbatical. Een sabbatical is een periode waarin mensen vrij nemen van hun reguliere baan om iets te doen of te ontdekken wat ze écht leuk vinden.

In het huidige digitale tijdperk krijgen steeds meer mensen de behoefte om even een moment van rust te hebben van de piepende telefoon en de informatie overload op internet en zo het hoofd weer even leeg te krijgen: een infobatical.

Een infobatical is zo gek nog niet, vinden de meeste jongeren. Internet en telefoon kunnen afleiden van essentiële zaken, zoals bijvoorbeeld studie- of werkresultaten. Pas als deze onder druk komen te staan, zijn de meeste jongeren tot een infobatical bereid.

Back to basics
De infobatical: je kon er op wachten. Helemaal in lijn met huidige trends als mindfulness, slowfood en biologisch tuinieren. Lekker zonder ruis op de bank met een goed boek, een pot thee en zelfgebakken havermoutkoekjes. Het klinkt me als muziek in de oren…

Auteur

Rubrieken Internet, Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA