BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 januari 2011 @ 08:05 door | Geen reacties

Naderende ontknoping

gedichtenVandaag over precies drie weken is het zover. Op dinsdag 1 februari wordt ’s avond in Bibliotheek Vlissingen bekendgemaakt wie de winnaar is van de Foto van het Jaar 2010 én wie het winnende gedicht heeft geschreven van de wedstrijd ‘Typisch Vlissingen’.

Die late bekendmakingsdatum bleek voor sommige mensen nogal onbegrijpelijk.
Met name de genomineerde inzenders van de gedichtenwedstrijd werden ongeduldig en informeerden wanneer nu eindelijk de winnaar werd aangewezen. Begrijpelijk, want tenslotte hadden zij maanden geleden al vernomen dat ze genomineerd waren.
Het heeft alles te maken met het productieproces van het overzichtsboek ‘Foto van het Jaar 2008/2010’ dat verschijnt ter afsluiting en bekroning van de fotowedstrijd.

Eerst moest de winnende maandfoto van december nog bekend worden, daarna moest de vakjury nog bij elkaar komen om de winnende jaarfoto te kiezen, en toen pas kon met de vormgeving van het boek begonnen worden. En dat allemaal in de drukke feestmaand, dus dat betekende uitgebreid en meermaals drukproeven checken tijdens het kerstreces!

Fraai kijk- en leesboek
Maar goed, het 168 pagina’s tellende boek is inmiddels in productie en wij beloven u dat het een fraai kijkboek gaat worden waarin ook het nodige te lezen valt. Want behalve alle genomineerde foto’s, maandwinnaars en de drie uiteindelijke jaarwinnaars zijn er ook quotes over Vlissingen in opgenomen, alsmede de tien genomineerde gedichten.

Deze co-productie van Bibliotheek Vlissingen, Stichting Vlissingen Promotie en Drukkerij Vorsselmans zal verschijnen in een beperkte oplage van 1000 exemplaren en is vanaf 2 februari te koop voor de sympathieke prijs van € 14,95.
Verkooppunten: De Drukkery Middelburg en boekhandel ’t Spui te Vlissingen, online bestellingen via www.typischvlissingen.nl.

Iedereen die met foto of gedicht in het boek staat ontvangt deze week een uitnodiging voor de feestelijke slotmanifestatie op 1 februari waar deze bijzondere uitgave officieel gepresenteerd zal worden.

Wie voordien al een beetje in de sfeer wil komen kan in onze bibliotheek de expositie van 36 winnende maandfoto’s bekijken en tegelijk ook de tien genomineerde gedichten zien die afgedrukt op banieren in de ruimte hangen.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Nieuws, Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA