BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 januari 2011 @ 08:16 door | 1 reactie

Recente cijfers sociale media

blog

In 2010 heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek grootschalig onderzoek gedaan naar het gebruik van sociale media. Onder jong en oud. De resultaten zijn deze week in het webmagazine van het CBS gepubliceerd. De highlights daaruit wil ik graag met u delen.

Informatie uitwisselen
Van de jonge internetters, gedefinieerd als 16-25 jarigen, is maar liefst 91% actief op sociale netwerken als Hyves, Twitter en Facebook. Deze groep maakt steeds vaker gebruik van dit soort netwerken om informatie uit te wisselen. In diverse vormen, waaronder ook weblogs zoals die van onze bibliotheek.

Leve de weblogs
Wat blijkt uit de cijfers van het CBS: het lezen van weblogs of blogs is bij de 25- tot 55-jarigen (34%) en 55-plussers (18%) veruit favoriet.

Het gebruik van sociale media neemt af met de leeftijd. En mannen zijn nog steeds vaker actief dan vrouwen. Tsja, dat weten we dan ook weer. Maar toch leuk, dat stukje over weblogs ….

Tot volgende keer!

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Recente cijfers sociale media

  1. Geoffrey schreef:

    Beste BiebPieter,

    Ik las zojuist uw stukje over resultaten van het gebruik van sociale media. Ik ben hartstikke geinteresseerd naar dit onderzoek maar kan het helaas neregns vinden. Kunt u mij daarmee verder helpen?

    Met vriendelijke groet,

    Geoffrey Oliviera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA