BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 januari 2011 @ 08:26 door | Geen reacties

Vlissingse helden in Wikipedia

hobeinHet project om de KMS-collectie te publiceren in Wikipedia, begint vorm te krijgen. Doordat al veel gereedschappen zijn beschreven in Wikipedia, is gekeken hoe we op een originele manier de voorwerpen uit de voormalige Oudheidkamer van de KMS kunnen presenteren. In ieder geval zijn alle afbeeldingen binnenkort direct beschikbaar.

Oudheidskamer
Ondertussen wordt het geschiedkundige verhaal van de Oudheidkamer zelf een dezer dagen openbaar toegankelijk. Een van de voorwaarden van publicatie is dat over een onderwerp voldoende bronmateriaal bekend is. Een groot goed is de digitalisering van de regionale kranten; daarin is van alles wel wat terug te vinden en zowaar ook over de Oudheidkamer van de KMS.

Vlissingen op de kaart
Ondertussen zijn vrijwilligers bezig met Wikipedia te vullen met Vlissingse onderwerpen. Hoewel nog in bewerking, groeit de stroom aan onderwerpen gestaag. Onlangs toegevoegd zijn: het Zeemanserve, het Hofje van Verre, Hotel Britannia, het Dokje van Perry, Piet Götzen, het Beeldenhuis, het Wooldhuis, het Standbeeld van Michiel de Ruyter, de Leeuwentrap, de Lutherse kerk, het Koopvaardijmonument, het Windorgel en de Belgische Loodshuizen.

Zeehelden
Maar daar blijft het niet bij: ook van Vlissingse (zee)helden en hun daden, die nog niet vernoemd zijn in Wikipedia, worden beschrijvingen gemaakt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de spectaculaire redding van de opvarenden van de Engelse driemastschoener Doris door Jacob Schroevers, samen met de reddingsboot onder commando van F. Jilleba. Kijk als bijvoorbeeld naar Egbert van Hoepen of Jacob Hobein!

Wordt vervolgd!

Auteur

Rubrieken Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA