BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 februari 2011 @ 08:10 door | Geen reacties

Aankondiging proef Themadossiers

afbeelding-proef-of-monster-gewenstOver de Themadossiers van Bibliotheek Vlissingen is al veel gezegd en geschreven. Al bijna een jaar is een speciale club binnen de bibliotheek met de productie bezig. Inmiddels zijn er tegen de vijftig dossiers gerealiseerd. De onderwerpen zijn tot nu toe voornamelijk geënt op locale en landelijke issues of persoonlijke ideeën van medewerkers. De dossiers zijn te vinden op onze bibliotheeksite en op  Scribd.

Enthousiast
In de zomer van 2010 heeft de bibliotheek in samenwerking met de Universiteit van Tilburg onderzocht wat burgers van de themadossiers vinden. Het merendeel uitte zich lovend en zag zeker mogelijkheden voor gebruik. Helaas echter, werd de uitgesproken intentie niet omgezet in feitelijk gedrag. Geen aanvraag bereikte de bibliotheek…

Now or never?
Omdat we overtuigd blijven van het gemak, de informatieve waarde en de multimediale aantrekkelijkheid van onze themadossiers, gaan we in februari starten met een proef. Uit ons klantenbestand selecteren we een aantal personen die via e-mail worden benaderd met de vraag de specifieke dienstverlening te testen. Allereerst geven we inzicht in een aantal dossiers en vervolgens wordt gevraagd zelf een paar onderwerpen aan te geven waarvoor men zich interesseert. De bibliotheek kiest er één uit en binnen een week wordt het themadossier aangeboden. Aansluitend wordt een aantal kwaliteitsaspecten via een korte enquête geëvalueerd.

We zijn heel benieuwd naar het resultaat en houden u op de hoogte.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA