BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 februari 2011 @ 08:22 door | Geen reacties

De buurtauto, ook in Vlissingen?

Buurtautoparkeerplek in Dieren. Bron: BuurtlinkOp dinsdag 15 februari 2011 is er in de bibliotheek een informatieavond over het fenomeen ‘buurtauto’. Wij werden hiervoor benaderd door de ZMF (voorheen Zeeuwse Milieufederatie). In samenwerking met de organisatie Wheels4all, willen zij dit milieuvriendelijke project nu ook in Vlissingen gaan opstarten.

Buurtauto in het kort:
Voor wie geen (tweede) auto in zijn bezit heeft omdat die te duur is of omdat u er te weinig gebruik van zou maken, is een buurtauto wellicht een uitkomst. Een buurtauto staat klaar op loopafstand van een huis. U hoeft de wijk niet uit om op grote afstand een auto te huren en deze aan het eind van de dag weer terug te brengen.

Ideaal toch…?
De activiteitencommissie van onze bibliotheek was direct enthousiast over dit plan. “Leuk”, zei de autoloze collega  “Kan ik dan voor een prikkie een autootje reserveren, voor een middagje Ikea?” Of die andere collega die drie weken door Frankrijk wil toeren, maar dan het liefst niet met de eigen ( benzineslurpende) auto.
Wheels4all rijdt immers met milieuvriendelijke auto’s. Klinkt ideaal! Maar hoe duur is het gebruik van zo’n auto, wie betaalt de benzine, waar staan ze en wat doe ik als zo’n auto al bezet is?

Interesse
Tijdens de informatieavond kunt u een medewerker van Wheels4all de oren van het lijf vragen. Want de vraag blijft natuurlijk of het voor uw specifieke situatie wel voordelig is. U kunt ook meteen uw eventuele interesse tonen. De bibliotheek hoopt in ieder geval op voldoende belangstelling voor dit project, alleen al vanwege het milieuvriendelijke aspect. Het plan gaat alleen door als er minstens zeven deelnemers zijn. In Goes is veel interesse voor de buurtauto en wordt er zelfs gedacht of een tweede auto haalbaar is. Nu Vlissingen nog!

Zie ook dit filmpje van de PZC over de buurtauto in Goes. Lees meer over deelautogebruik in het themadossier.

Informatieavond buurtauto:
Dinsdag 15 februari – 20.00 uur – Bibliotheek ’t Spui – aanmelden: info@zmf.nl

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA