BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 februari 2011 @ 12:25 door | 1 reactie

Het kan allemaal kapot…

hacker

Mijn vader zei het vroeger al: “Het kan allemaal kapot.” Met name wanneer je iets wilde hebben dat iets meer dan basic was. Zoals een fiets met handremmen en versnelling. Of een pop die ‘mama’ kon zeggen.
Later heb ik dit gemis dubbel en dwars ingehaald: mijn fiets heeft 27 versnellingen en mijn kinderen riepen ‘mama!’ tot ze de deur uit gingen.

Natuurlijk zit er wel een kern van waarheid in zijn bewering. Niet alleen speelgoed op batterijen of fietsversnellingen kunnen kapot, maar ook pinautomaten, pc’s en ov-chipkaarten. Zo ingenieus kan iets niet in elkaar zitten, of er is wel een slimmerik die het molt, kraakt of er anderszins gehakt van maakt.

Bibliotheekkaart kraken?
Het was dan ook even schrikken toen ik het volgende bericht las:
‘Bibliotheekkaart met eenvoudige software te kraken.
Met behulp van een eenvoudig computerprogramma en een simpel te verkrijgen kaartlezer is het mogelijk bibliotheekkaarten te kraken. Boekenliefhebbers kunnen zo hun geleende werken vanaf hun eigen computer verlengen en een extra termijn in huis houden, zelfs als het boek in kwestie al door iemand anders gereserveerd is……’

Gelukkig zag ik bijtijds dat dit bericht afkomstig was van de hilarische website De Speld en kon ik weer opgelucht ademhalen. Voor zolang het duurt….

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Het kan allemaal kapot…

  1. Frank schreef:

    De kop ‘Het kan allemaal kapot’ vind ik wrang toepasselijk onder de huidige omstandigheden. Had ook ‘Alles van waarde is weerloos’ kunnen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA