BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 februari 2011 @ 08:30 door | Geen reacties

Internetgebruik of -misbruik?

Het was zondagochtend en grijs, druilerig weer dat niet bepaalde  uitnodigde om naar buiten te gaan. “Mam, ik verveel me”, klonk het vanuit een lodderige pyjama op de bank. “ Bel Kiara, jullie doen altijd leuke dingen samen”. Maar de beste vriendin van mijn negenjarige dochter was een weekend bij haar oma aan het logeren. Wat nu, als je zelf een bezigheid moet verzinnen?

Moeders nieuwe laptop bleek de oplossing. Nou vind ik het prima wanneer ze zelf op ’t net surft, zolang ik maar met één oog kan meekijken. Maar da’s vaak een voornemen wat er in de praktijk dan nog wel eens bij in schiet.

En ja hoor, niet veel later hoor ik een vrolijk “ Ma-ham, ik weet wat ik ga doen!” En voordat ik het door heb, is ze aangekleed en naar buiten gesjeesd. Ik zie haar nog bij de buren aanbellen, vermoedelijk om het buurmeisje op te halen. Zelf ook nog niet geheel fatsoenlijk aangekleed, had ik weinig zin haar achterna te gaan om te vragen waar ze naar toe gaat. Waarschijnlijk gewoon weer op het plein achter de supermarkt aan de hut gaan bouwen.

Toch knaagde er enig wantrouwen in me, en voor de zekerheid keek ik toch even wat ze op mijn computer heeft gedaan. En dit is wat ik zag:

Wat kun je op zondagmiddag doen, voor 1 euro om maandagmorgen iemand heel boos te krijgen:

zondagmiddag

Mijn eerste reactie was een grote grijns. Je zal maar ’s morgens naar je werk willen gaan en je auto in het midden van dit carrousel zien staan.  In tweede instantie voelde ik me toch enigszins beschaamd; zou ze echt dit soort kattenkwaad gaan uithalen?  Toch maar even gecheckt of ze geen euro uit haar spaarpot had gehaald. Dat was niet het geval.

Mocht er desondanks toch iemand zijn die bovenstaand tafereeltje heeft aangetroffen afgelopen maandag, dan bied ik bij deze mijn excuses aan.

En natuurlijk vindt u in de bibliotheek ook boeken over kinderen, internet en opvoeding.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA