BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 februari 2011 @ 12:15 door | Geen reacties

Museaal cadeau voor Wikipedia

de-tocht-naar-chatham-beheerder-zeeuws-maritiem-muzeeum-in-bruikleen-van-amsterdams-historisch-museumWikipedia bestaan 10 jaar. Tien jaar nog maar? Tien jaar, al weer!! Dat werd ook in Nederland gevierd met een feestje, waarbij alle leden (ja, het is een vereniging) zijn uitgenodigd. Bij een jarige past het cadeaus te geven. En een daarvan is bijzonder: het Amsterdams Historisch Museum heeft de hele collectie gedoneerd.

Digitale afbeeldingen
Niet de museumstukken zelf, maar de digitale afbeeldingen daarvan. Dat betekent dat alle objecten uit de collectie onder Creative Common Naamsvermelding-Gelijkdelen beschikbaar is.

Dat is mooi. Niet alleen omdat het onmogelijk is om in het museum zelf alle objecten die zij bezitten kunt bekijken, maar vooral omdat deze ook bij andere onderwerpen als illustratie gebruikt kunnen worden.

muZEEum
Ook het Zeeuws maritiem muZEEum werkt keihard achter de schermen om de collectie digitaal beschikbaar te stellen. De eerste foto’s, de collectie van de Oudheidkamer KMS en de kerncollectie kunnen binnenkort online. Dat zal ook zeker een feestje waard zijn! Binnenkort meer hierover.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA