BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 maart 2011 @ 11:00 door | Geen reacties

Jeugd met korting naar het Arsenaaltheater

Vele kinderen in Vlissingen zijn lid van de bibliotheek. Dat is ook niet zo gek, want het kost helemaal niets en je kunt per keer 10 lees-, luister- of stripboeken lenen. En ook dvd’s. Maar jeugdleden profiteren van meer voordelen!
Dankzij de samenwerking met het Arsenaaltheater in Vlissingen, kunnen onze jeugdleden van 8 jaar en ouder voor de helft van de prijs naar een voorstelling van de populaire kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

extra_67758_012De schrijver
Jacques Vriens is misschien wel het meest bekend van zijn boeken over Meester Jaap. Een lieve, maar ook een gekke meester die op ongewone en originele wijze omgaat met de kinderen en gebeurtenissen in zijn klas. Ook titels als “de Bende van de Korenwolf “, “Achtste groepers huilen niet”, “En de groeten van groep acht”  en de boeken van Tommy en Lotje, zijn veelgevraagd in de bibliotheek.

Die rotschool met die fijne klas
Mijn persoonlijke favoriet is toch wel “Die rotschool met die fijne klas“. Een verhaal over groep 7 en hun meester Jan Brinkman, die heel anders met ‘zijn’ kinderen omgaat dan gebruikelijk is. Dit wordt niet altijd gewaardeerd door ouders en het hoofd van de school, maar des te meer door de kinderen. Ze gaan zelfs zo ver voor hun meester dat ze zijn oude eend meenemen en ‘opknappen’ om deel te nemen aan een race.

Boekentheater
Jacques Vriens is een rasverteller zowel op papier als op het toneel. Een voorproefje van zijn show kun je hier bekijken:

 

In zijn voorstelling “Hoe verzint-ie het toch allemaal” vertelt de schrijver natuurlijk over zijn boeken, hij leest voor, danst en zingt terwijl iedereen toch weet dat ‘Meester Jaap’  zingt als een schorre kraai. Wil je weten hoe dat zit? Kom dan op woensdagmiddag 30 maart naar het Arsenaaltheater.

Korting
Bij bibliotheek Vlissingen kun je op vertoon van een jeugd bibliotheekpas een voucher ophalen. Hiermee krijg je bij de kassa van het Arsenaal 50% korting en betaal je slechts € 4,75 in plaats van € 9,50. Als je nog geen lid van de bibliotheek bent, kun je tot 18 jaar gratis lid worden op vertoon van je legitimatiebewijs.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Dienstverlening

Trefwoorden , , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA