BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 maart 2011 @ 08:00 door | Geen reacties

Literaire wandeling

blog

Na weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag zover: de literaire wandeling door het centrum van Vlissingen.

De paden op, de lanen in
Een hele week heerlijk voorjaarsweer en juist deze dag liet de zon zich amper zien! Maar dat mocht de pret niet drukken. In het gezelschap van een gids en de dichter Ron de Jonge, ging de stoet van 18 enthousiaste deelnemers op pad.

Route
Het startpunt was Bellamypark 143. Eén van de locaties van de ‘oude’ bibliotheek, waar Annie M.G. Schmidt indertijd werkte als bibliothecaresse en directrice. In een rustige wandelpas passeerden we onder meer de geboortehuizen van Jacob Bellamy, Coosje Busken, Jean-Louis Pisuisse en Betje Wolff. Vervolgens via de Slijkstraat (uitvoerig beschreven in het boek ‘Twee vorstinnen en een vorst’ van Peskens) naar ‘De tegel van Hans Verhagen’ op de Boulevard.
Een koffiepauze en via de Leeuwentrap naar de oude HBS en door de Badhuisstraat richting het huidige bibliotheekgebouw. Ron de Jonge sloot de wandeling daar af met het toepasselijke gedicht ‘Mijn stad’.

Toetje
Na de wandeling was er nog een lekker toetje: een gratis rondleiding door de Sint Jacobskerk. Inclusief het beklimmen van de toren en koffie of thee.
De ‘mensen van de kerk’ vonden de literaire wandeling namelijk zo’n leuk initiatief, dat ze daar graag hun steentje aan wilden bijdragen. Een heel leuk spontaan idee!

De deelnemers aan de tocht door Vlissingen waren zeer te spreken over de wandeling. Nog een keertje doen?

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA