BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 maart 2011 @ 08:00 door | Geen reacties

Nonsensgedichten

Na mijn laatste bericht over gorgelrijmen, ben ik nu beland bij de nonsensgedichten, geschreven door John O’Mill. Bundels met titels als Tafellarijmvet, Puure Piffel  en Louter Leuter.literarylarycook2

Achtergrond
John O’Mill was docent Engels aan de HBS in Breda en kwam op het idee om poëzie te gaan schrijven door de blunders van zijn studenten. Hij stelde de eerste versjes samen uit het werk van zijn leerlingen én ter vermaak van zijn leerlingen. Vaak gebaseerd op een letterlijke vertaling van het Nederlands in het Engels.

Luchtig
O’Mills werk is geen hoogdravende literatuur, zwaarmoedige kost of diepzinnig tekst. Integendeel, een deel van zijn werk is zelfs bijzonder flauw te noemen. Dat neemt niet weg dat hij ook nonsensgedichten heeft geschreven die overlopen van humor. De leukste is H2Ojé en die wil ik u dan ook laten horen.

Niet te leen in Bibliotheek Vlissingen maar zoals u ongetwijfeld weet met groot gemak aan te vragen in andere bibliotheken via onze digitale catalogus.

Auteur

Rubrieken Poëzie, Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA