BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 maart 2011 @ 08:05 door | 1 reactie

Trappen naar de baas

fietsenIk fiets veel en graag. Zo fiets ik fiets drie keer per week bijna 20 kilometer van en naar mijn werk.
’s Morgens geniet ik van de natuur als ik over de B-wegen naar Vlissingen fiets: de vogels, de rijp op de takken en nu de ontluikende natuur en de lammetjes in de wei.  Na het werk is het weer heerlijk om nog drie kwartier frisse lucht te happen en uit te waaien op de fiets richting Middelburg. Weer of geen weer. En het is veel minder vaak geen weer dan je zou denken. Echt: het regent bijna nooit.

Nieuwe fiets
Het liefst kocht ik elk jaar een nieuwe fiets. Helaas betaalt mijn werkgever via het Nationale Fietsplan maar eens per 3 jaar aan een nieuwe fiets mee. Meestal haal ik dat niet eens, want al drie maal is mijn fiets tussentijds gejat, waarvan twee maal van tussen de fietsenrekken vlak voor de bibliotheek. Grrr!

104 taartjes per jaar!
Alles bij elkaar trap ik bijna ongemerkt jaarlijks zo’n 4000 kilometer weg.
Volgens de fietscalculator, die het voordeel van fietsen in gebakjes en euro’s berekent, fiets ik er alleen al naar mijn werk, jaarlijks 104 taartjes (31320 kcal) af en € 405,– bij! Bovendien bespaart het me de kosten en de moeite van een sportschool, waar je op nepfietsen nergens naartoe fietst terwijl je je wel het schompes trapt.

Volgens een rapport van TNO is fietsen groen, gezond en voordelig. Regelmatig fietsen naar het werk leidt tot lager ziekteverzuim. Bovendien vermindert voldoende bewegen onder meer de kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten van kanker en diabetes. Allemaal motieven om vooral op de fiets te stappen.
Ook zin in fietsen gekregen? Kijkt u dan eens op ons Themadossier Fietsen.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Trappen naar de baas

  1. BiebPeter schreef:

    Wat een leuk berichtje, vooral de link met gebakjes spreekt me zeer aan …..

    Bieb-42km per week-Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA