BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 maart 2011 @ 09:00 door | 1 reactie

Wandelen door literair Vlissingen

Wij gaan lopen in de Boekenweek! Er staat een fikse wandeling op het programma voor aanstaande zaterdag. De weerberichten zijn gematigd positief. Het KNMI voorspelt kans op neerslag maar het weerbericht op Zeelandnet spreekt van slechts een paar buitjes in het land, waarbij weinig neerslag zal vallen. Wie weet hebben we zelfs geluk en zal het zonnige voorspelde weer van zondag al een dag eerder in Vlissingen te vinden zijn! Het zou de eerste keer niet zijn.

Genoeg over het weer! Dat blijft toch zo veranderlijk als wat. En mocht er een buitje opkomen, neem uw paraplu mee, of we schuilen even kort. Geen man overboord!

De looproute

Die is vastgesteld en de professionele gids Leida heeft er zin in. Door bibliotheekmedewerkers is een mooie wandelroute uitgestippeld die loopt langs allerlei plekjes die verwant zijn aan literatuur. De dichter Ron de Jonge loopt mee en zal zelfs uit een aantal werken voorlezen!

jacobus-bellamyMet schrijvers als Jacobus Bellamy, R.J. Peskens, Hans Verhagen en de dames Wolff, Deken en Busken kunt u Vlissingen eigenlijk met recht een literaire stad noemen.

De wandeling leidt niet alleen langs de bekende literaire plekken, ook voor de rasechte Vlissingers komen er allerlei onbekende weetjes aan bod.

We zijn eigenlijk zo trots op deze unieke wandelroute dat we dit niet zomaar eenmalig willen organiseren. De wandelroute met een hoop extra info komt na afloop op onze site te staan zodat u hem ook zelfstandig kunt lopen. Maar met de toevoeging van de gids is het natuurlijk nog veel leuker! Er is nog plek: reserveer snel nog een plekje via: activiteit@spui.nl. Biebleden lopen mee voor 5 euro, niet-leden voor 7,50.

Literaire wandeling- zaterdag 26 maart – start: 14.00 uur, Bibliotheek ‘t Spui

Reageren

One thought on “Wandelen door literair Vlissingen

  1. Worden deze wandelingen vaker verzorgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA