BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 maart 2011 @ 08:00 door | Geen reacties

Wiki meets COVRA

dick2

In de afgelopen maanden hebben vrijwilligers, voornamelijk oud-KMS medewerkers, zich bezig gehouden met het determineren van gereedschappen en andere objecten uit de collectie van de voormalige Oudheidskamer KMS.

Geen helder beeld
Dat gebeurde aan de hand van afbeeldingen die in 1995 door het muZEEum zijn gemaakt. Maar van een aantal voorwerpen kregen we geen goed beeld. De wens was om de voorwerpen in het echt te bekijken.

Veldwerk
Vorige maand werd een eerste aanzet gedaan en werden de gereedschappen bekeken die door de Stichting Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen worden beheerd. In de komende periode zal dat zeker een vervolg krijgen. Daarnaast werd op dinsdag 8 maart een bezoek gebracht aan de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval, de COVRA. Daar is een van de depots ingericht voor museaal medegebruik. Door het muZEEum is daar in een aantal rekken de kerncollectie van de voormalige Oudheidskamer KMS opgeslagen.

COVRA
Na inchecken en ontvangst met koffie of thee (de voorlichter was zelf oud-KMS medewerker) werd een introductiefilm vertoond over de werkwijze van COVRA. Daarna volgde een uitvoerige voorlichting over de werking van radioactiviteit, de verwerking van het nucleaire afval, de gezondheidsrisico’s en milieueffecten. Na de koffie en thee volgde er een rondleiding over het terrein, waarbij we in de gebouwen konden kijken hoe COVRA de opslag uitvoert. Uiteraard zonder gevaar voor de gezondheid!
In de bedrijfskantine werd een uitgebreide lunch genuttigd, waarna een deel van de groep in de middag zich ging bezighouden met de beschrijving van de daar opgeslagen objecten.

Auteur

Rubrieken Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA