BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 maart 2011 @ 08:00 door | 2 reacties

Zomaar een vraag van een klant

ikkom2“Mijn dochter heeft ongeveer 15 jaar geleden een (kinder/jeugd) boek gelezen, waarin een meisje op haar vijftiende verjaardag een ring met een blauwe steen kreeg van haar grootmoeder. Verder weet ze niets meer van het boek, behalve dat het zou kunnen zijn dat er ook iets van Paaseiland in voorkwam. Heeft u enig idee welk boek ze ooit op haar twaalfde las?”
Tja, en dan wordt het zoeken. Gelukkig hebben wij daar enige ervaring mee!

Puzzelen
Na een uurtje zoeken op verschillende zoektermen (‘verjaardag’, ‘blauwe steen’, ‘grootmoeder’, ‘Paaseiland’), kwam er één titel naar boven die mij aansprak. Ik heb het boek eerst opgezocht in onze catalogus. Sinds enige tijd wordt bij het tonen van een boek ook de kaft getoond. Een beeld van het Paaseiland, zou ik dan op de juiste weg zitten?

Verder zoeken
De omschrijving van het boek gaf echter geen duidelijkheid. Het gaat namelijk over slaapwandelen en hypnose. Dan maar verder zoeken … De titel bleef echter maar in mijn hoofd zitten, misschien is er een boekverslag van geschreven? En ja, dat is ook zo. Dit verslag gaf zoveel overeenkomsten, dat het wel het juiste boek moest zijn!

Het antwoord naar de klant gestuurd en het blijkt het goede boek te zijn. We hebben het helaas niet zelf in de kast staan, maar het is gelukkig wel aan te vragen bij een andere bibliotheek in Zeeland. Op naar de volgende vraag.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Zomaar een vraag van een klant

  1. Irma van Houts schreef:

    Hey Lourenza, knap gedaan!

  2. Lourenza schreef:

    Dank je wel Irma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA