BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 april 2011 @ 07:53 door | Geen reacties

Bezuinigingen in Juinen

Kent u het programma Keek op de Week nog? Voor mij als veertiger zijn de jaren ’80 onlosmakelijk verbonden met mijn tienerjaren. Keek op de Week was iets waar je naar uit keek: Van Kooten en De Bie die op zondagavond na het acht uur journaal het nieuws van de week op de hak namen. Typetjes als de zwerver Dirk, Mémien Holboog, de Alleenstaande Vandaal, de neerlandicus Kipping, de Duitse leraar en Berendien uut Wisp die vergeet je toch nooit meer?

Inmiddels heb ik al vele YouTube filmpjes van hen bekeken. Misschien is het de (jeugd)sentimentele waarde maar ik vind het nog steeds ijzersterke satire die niet eens gedateerd is. Kijkt u even naar onderstaand korte filmpje over de bezuinigingen in Juinen. Hierin passen van Kooten en de Bie op geheel eigen wijze een mouw aan de problemen die de bezuinigingen opleveren voor hun bibliotheek.

 

Mocht dit naar meer smaken, dan is er genoeg terugkijkmateriaal van de heren te leen in de bibliotheek.

Meer informatie over de Vlissingse bezuiningsplannen vindt u trouwens op onze website.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA