BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 mei 2011 @ 08:24 door | Geen reacties

Hulde aan Ted van Lieshout

hou-van-mijSoms leidt gebrek aan inspiratie om te komen tot een blogbericht tot iets moois. Doordat ik niet wist wat te schrijven ging ik op zoek naar een gedicht. Een gedicht dat uiteraard moest gaan over boeken. Want dat is waar het in de bibliotheek nog steeds over gaat.
Ik had het niet beter kunnen treffen door via mijn zoektocht uit te komen op Ted van Lieshout. Wat mij betreft een ware een ware dicht- en beeldkunstenaar.

BOEKJE OPEN
Hoe ga ik open als een boek?
Ik wil mijzelf eens lezen,
bladeren en kijken
hoeveel pagina’s ik tel
Of ik een sprookje ben
of meer een studieboek
Zou ik mij kopen?
Lenen bij de bieb?
Alleen stiekem lezen
hoe ik afloop en zachtjes
terugzetten in de kast?

Al vanaf zijn eerste publicatie ben ik fan van Ted van Lieshout. Hij heeft inmiddels een prachtig oeuvre op zijn naam staan. Bijna al zijn werk is gebundeld in ‘Hou van mij: bijna alle gedichten en veel beelden 1984-2009’ (uiteraard te leen in de bibliotheek). Dat hij daarvoor bekroond werd met een Zilveren Griffel 2010 én de Theo Thijssenprijs vind ik dan ook niet overdreven.

Overigens heeft Ted zelf ook een alleraardigst blog

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA