BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 mei 2011 @ 08:02 door | Geen reacties

Regenworm uit Sneek

floddertje-2Vandaag, 20 mei, is de verjaardag van Annie M.G. Schmidt. Als ze nog geleefd zou hebben, zou ze 100 jaar zijn geworden. Maar waarschijnlijk wist u dat al. Wie kent Annie tenslotte niet? Wie is er  niet opgevoed met Pluk van de Petteflet of Jip en Janneke? Of anders kent u vast Otje wel, beertje Pippeloentje, de Krullevaar, Abeltje, Floddertje, de spin Sebastiaan of Dikkertje Dap om maar eens een willekeurige greep te doen uit Annies repertoire.

Ik heb daar eigenlijk niets aan toe te voegen. U kunt ze alle (boek, luisterboek of op CD) vinden in de bibliotheek en er is veel informatie te vinden over Annie en alle activiteiten rondom haar geboortedag op haar website.

Ik wil deze dag simpelweg vieren door hier een wat minder bekend gedichtje van haar te laten horen over een regenworm uit Sneek die, geheel in Annies gedachtegoed, niet naar zijn moeder wilde luisteren.

Overigens besteedt ook onze bibliotheek morgen feestelijk aandacht aan 100 jaar Annie M.G. Schmidt. En overmorgen is er ook nog de voorleesestafette in Ter Reede.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA