BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 mei 2011 @ 08:40 door | Geen reacties

We zijn niet alleen

x1Als vrij objectieve lezer ben ik altijd wel te porren voor een niet al te onwaarschijnlijke complottheorie. Zo heb ik vorige maand een boek gelezen over de Amerikaanse National Security Agency (NSA) gelezen. Uiteraard geleend in de bibliotheek.

Big brother
De FBI en de CIA zijn algemeen bekend, de NSA iets minder. Toch is zij een van de belangrijkste geheime diensten van Amerika. Verantwoordelijk voor de bescherming van alle beveilingssystemen van nationaal belang. Zij houdt zich intensief bezig met zaken als cryptografie en alle vormen van technische spionage.

NSA bevestigt buitenaards leven
Eén van de krantenkoppen van vorige week. Ik loop wel eens wat achter met lezen … In een recent vrijgegeven document staat dat er ‘bijna dertig boodschappen’ zijn ontvangen vanuit de ruimte. Niet alles kon echter worden ontcijferd. De signalen zijn opgepikt via de Russische satelliet Sputnik.
Het vrijgeven gebeurde niet zonder slag of stoot, de NSA verloor een jarenlange rechtszaak hierover.

Waar of niet waar?
Tsja, zegt u het maar. I want to believe, maar overtuig me maar. Toch goed dat een heleboel zaken digitaal worden gearchiveerd of omgezet. Als we eenmaal zijn ontdekt, kunnen we onze gasten moeiteloos in digitale vorm voorzien van ons erfgoed. Ja, ook boeken. Met eventueel nog een e-reader in de uitleen erbij.

Tot die tijd moeten we het doen met boeken en films over onze vrienden uit het heelal. Snuffel maar eens door onze rekken of catalogus, u zult er moeiteloos een aantal vinden.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA