BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juni 2011 @ 12:50 door | 2 reacties

#23ddd

De titel van dit blogberichtje is geen typefout. Het was de Twitter hashtag voor de landelijke 23 Dingen Deel Dag, die vandaag precies twee weken geleden georganiseerd werd voor biebmedewerkers.

Voor wie nog niet bekend is met 23dingen: dit is een online cursus waarbij je in 23 stappen van alles over het zogenaamde ‘sociale web’ leert. Wat het is, wat je ermee kunt doen en hoe je kunt inspelen op de digitale veranderingen. In Nederland zijn het vooral bibliotheekmedewerkers die deze cursus gevolgd hebben. Voor hen was deze dag dan ook bedoeld. Tien mensen waren uitgenodigd om een korte presentatie houden over wat zij van deze cursus gebruikt hebben binnen hun eigen organisatie.

Bibliotheek Vlissingen
Zelf mocht ik een presentatie geven over ons Biebblog die u kunt bekijken in bovenstaand filmpje. De mensen in de zaal waren enthousiast en kwamen met verschillende vragen en opmerkingen, waar we in de toekomst beslist iets mee gaan doen.
Ook de overige presentaties van de 23 Dingen Deel Dag zijn inmiddels online te bekijken.

Ik realiseer me dat iets wat veertien dagen geleden plaatsvond inmiddels ‘oud nieuws’ is. Maar dit is tegelijk ook een mooie kans om ons publiek te laten zien waar de Nederlandse bibliotheken achter de schermen zoal mee bezig zijn.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “#23ddd

  1. Sofie schreef:

    Goed gedaan Lot! Jullie kunnen trots zijn op je blog.

    1. PeterQ schreef:

      Zijn we ook Sofie. En we waren ook apetrots op Lot (die op welverdiend vakantiereces is, dus daarom reageer ik maar even).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA