BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 juni 2011 @ 08:24 door | 4 reacties

Halfblote dames in groene onderbroeken

etalagepoppenSinds afgelopen maandag staan er zo’n 40 etalagepoppen, slechts gekleed in een groene onderbroek, verspreid door onze bibliotheek. Elk van hen houdt een foto vast  van ongeveer 80 bij 80 cm met daarop een 75 plusser, in de kleding passend bij hun droomberoep dat varieert van operazangeres tot europarlementariër.

Droomberoep
Het is altijd een droomberoep gebleven. Er was geen geld voor een opleiding, het was niet gepast voor vrouwen, de zaak van pa moest overgenomen worden. Iedere geportretteerde oudere heeft een eigen verhaal waarom hun droom uiteindelijk niet vervuld werd.

Deze verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Wat ik later wilde worden”, te koop in de bibliotheek voor € 24,50. Mocht u nog een Vlissingse Bode van 31 mei terug kunnen vinden, daarin stond een kortingsbon van € 5,00 voor dit boek .

GetOud
De tentoonstelling is samengesteld door de Stichting GetOud. Een stichting die op originele en speelse wijze  met en voor 75 plussers werkt omdat volgens hen, oud worden de toekomst is  al ligt de nadruk in onze samenleving juist op jong zijn en blijven. Ze trekken ten strijde tegen de clichés over ouderdom: “Wij stoten de eeuwig jeugdige oudere die in sportief windjack lachend door de duinen suist graag van diens hybride fiets om plaats te maken voor ‘echte’ ouderen.” Naar mijn idee zijn ze geslaagd in hun opzet met deze leuke en mooie tentoonstelling.

Tot en met 2 juli is de tentoonstelling in de Bibliotheek Vlissingen te zien. Acht bewoners van woonzorgcentrum Ter Reede hebben meegedaan aan het project. Een selectie van de foto’s is vanaf vandaag dan ook in woonzorgcentrum Ter Reede te bekijken.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

4 thoughts on “Halfblote dames in groene onderbroeken

 1. Trudie Bolier schreef:

  En er komt een mooi lespakket beschikbaar voor het onderwijs. Getoud wil graag de verbinding leggen tussen jong en oud. Dit lespakket stimuleert deze vebintenissen door opdrachten, zoals het interviewen van je oma of opa. Het geeft voldoende informatie voor leerkrachten om een mooi lesprogramma samen te stellen.

 2. Cas schreef:

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis en heeft dit jaar als thema ‘ik en wij’. Het gaat over de verbondenheid van Nederlanders met hun land, streek, dorp en familie. Misschien aardig om in die maand de interviews van leerlingen te laten horen en lezen in de bibliotheek?

 3. Stories Guy. schreef:

  Wat mooi dat jullie aan de slag zijn gegaan met mensen en hun levensverhalen. Complimenten!

 4. Cas schreef:

  Bedankt voor het compliment al is het vooral de verdienste van Stichting GetOud. Zij hebben de expositie bedacht en samengesteld, de bibliotheek stelt de ruimte beschikbaar om te exposeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA