BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 juni 2011 @ 08:21 door | 3 reacties

Lever uw boeken in zonder boete

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni kunt u schaamteloos uw bibliotheekboeken inleveren die al dagen, weken of maanden te laat zijn.

Want wie heeft het niet meegemaakt? U leent een boek, het valt misschien wat tegen en het belandt onderaan de stapel op uw nachtkastje. Een paar weken later komt u het plotseling weer tegen onder uw bed, tijdens het stofzuigen. Oeps…

Smoesjes…excuses1
Onze medewerkers hebben werkelijk ieder smoesje al gehoord. Maar eigenlijk maakt de reden van uw verlate inlevering ons helemaal niets uit. Wat ons betreft houdt u al uw excuses voor u. Iedereen heeft uiteindelijk wel een reden. En eerlijk is eerlijk: het enige nadeel van een bibliotheek is inderdaad dat het boek weer terug moet op een bepaalde tijd. Dat dat bij iedereen wel eens misgaat, blijkt wel. We zijn al blij dat u de materialen uiteindelijk weer inlevert, zodat we onze andere klanten er weer mee kunnen verblijden.

Geen scheve gezichten
Sommige boetes zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat men soms beslist de betreffende boeken maar helemaal niet meer terug te brengen. Mensen redeneren dan dat ze het boek dan beter hadden kunnen kopen in de boekhandel.
Jammer, vooral voor de volgende klant die het zo graag ook had willen lezen. Want het boek staat nog wel in ons systeem, dus er wordt nog geen nieuw exemplaar aangeschaft.
Om ook die boeken weer terug in onze collectie te krijgen, organiseren wij dit jaar eenmalig de boetevrijedagen. Wij hopen dat iedereen die boeken, dvd’s of cd’s te lang in zijn bezit heeft, zijn of haar kans schoon ziet om ze alsnog in te leveren. Alle boetes van de ingeleverde materialen worden die dagen kwijtgescholden. En we kijken u er echt niet boos op aan!

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden , ,

Reageren

3 thoughts on “Lever uw boeken in zonder boete

 1. AvA schreef:

  Het lijkt me een slimme actie, maar werkt het ook?

 2. Uitleentje schreef:

  Dat zullen we zien! Ik zal achteraf een reactie plaatsen bij dit bericht met de resultaten…

 3. Uitleentje schreef:

  Update: weinig mensen hebben helaas gebruikt gemaakt van de actie. We hebben vooral klanten onverwachts blij kunnen maken omdat ze niets van de actie af wisten en ineens geen boete meer hoefden te betalen!

  Vooralsnog hebben we daarom geen plannen om deze actie op korte termijn weer te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA