BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 juni 2011 @ 08:19 door | 2 reacties

Onderzoek digitale bibliotheek in Roosendaal

social-media-monopolyIn Vlissingen is het onderzoek naar de eisen en voorkeuren van de nieuwe digitale bibliotheek inmiddels afgerond. Meer dan 540 personen in de leeftijd van 14 t/m 86 jaar hebben deelgenomen. Deze mensen willen wij hiervoor zeer hartelijk bedanken .
Niet iedere deelnemer heeft de vragenlijst volledig ingevuld. Zo’n 475 hebben dit wel gedaan; al met al een mooi resultaat.
De gegevens worden momenteel geanalyseerd door de Universiteit van Tilburg. Binnenkort zal ik u nader berichten over de resultaten.

Vergelijkend onderzoek in Roosendaal
In Roosendaal start bij BibliotheekVANnU volgende week een vergelijkend onderzoek. BibliotheekVANnU timmert al jaren innovatief aan de digitale snelweg en is benieuwd welke ontwikkelingen het publiek verder wenst.
Ook dit onderzoek wordt uitgevoerd door Bibliotheek Vlissingen, in samenwerking met de UvT. De studie heeft verder, in onderzoekstechnische zin, het karakter van een vergelijking. Gemeten wordt of het onderzoek in Roosendaal tot andere resultaten leidt. En zo ja, of het dan plausibel is dat deze worden toegeschreven aan de aangekondigde bezuinigingsacties in Vlissingen. In Roosendaal zijn namelijk geen plannen voor de sluiting van gebouwen.

Wisselwerking
We zijn heel benieuwd naar de eigen resultaten en die van de BibotheekVANnU. Omdat Roosendaal nog van start moet gaan, zullen we over de eigen bevindingen eerder berichten. Maar wel met een slag om de arm, dat deze pas hun volle waarde krijgen in de vergelijking met de scores uit Brabant.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Onderzoek digitale bibliotheek in Roosendaal

  1. Frank Huysmans schreef:

    Marc, benieuwd naar onderzoeksopzet en uitkomsten. Maarreh.. is het wel verstandig de controlegroep te verklappen wat jullie willen blootleggen? Reactiviteit en zo… Hopen dat niemand het leest!

  2. Marc schreef:

    Hallo Frank,

    Bedankt voor je bericht. Ik heb de tekst enigszins bijgesteld. Reactiviteit vrees ik niet zo. De afstand tussen Roosendaal en Vlissingen is groot en er is sprake van een andere situatie. Overigens is het nu inmiddels zo, dat in Vlissingen-centrum en in de aangrenzende wijk Oost-Souburg een bibliotheekvestiging blijft bestaan.

    Groeten, Marc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA